Начин на приготвяне
Измийте добре цацата и я подсушете с кухненска хартия. Ако е замразена, я размразете предварително.
Поръсете цацата със солта, черния пипер и настъргания чесън. Полейте я с лимонов сок и малко зехтин. Оставете да поеме ароматите за около 15 минути.
В голяма чиния смесете брашното с малко сол и пипер. Потопете всяка риба в брашното и я оваляйте добре, така че да се покрие равномерно.
Нагрейте скарата и намажете решетката или плочата с малко олио или зехтин, за да не лепнат.
Поставете цацата върху скарата и печете по около 2-3 минути от всяка страна, докато стане златиста и хрупкава.
Извадете цацата и сервирайте топла, гарнирана с нарязан магданоз или копър, и допълнително резени лимони.
Вижте също как да си направите цаца на фурна или любимата пържена цаца като на морето.