Начин на приготвяне
Фагри е риба, която мнозина свързват с ваканциите в Гърция, където тя е популярна. Ако обичате печената рибка, опитайте и вие тази рецепта.
Обелваме си чесъна поставяме го в пасатора и пасираме.
Ако нямате пасатор може и с преса.
В купичка поставяме пасирания чесъна и всички останали съставки.
Почистваме си рибата. Можем да оставим главите както съм направила аз, а може и да се отстранят.
Готовата риба поливаме от всички страни с готовата смес.
Това количеството е достатъчно да я овкуси.
Самата риба фагри не трябва да плува в течността.
Оставяме я така да престои поне 1 час, като леко обръщаме рибките, за да се овкусят равномерно.
Загряваме си скарата и поставяме рибата, като обръщаме от другата страна, когато е готова.
Фагри на скара може да сервираме със класическата гръцка салата.