Цаца на скара

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
9504245
Цаца на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Дайте си шанс да се насладите на вкусна цаца на скара, ароматно подправена и с апетитна коричка - просто заложете на класиката и домашния уют."

Необходими продукти

  • цаца - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • олио - или зехтин
  • магданоз - или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре цацата и я подсушете с кухненска хартия. Ако е замразена, я размразете предварително.

Поръсете цацата със солта, черния пипер и настъргания чесън. Полейте я с лимонов сок и малко зехтин. Оставете да поеме ароматите за около 15 минути.

В голяма чиния смесете брашното с малко сол и пипер. Потопете всяка риба в брашното и я оваляйте добре, така че да се покрие равномерно.

Нагрейте скарата и намажете решетката или плочата с малко олио или зехтин, за да не лепнат.

Поставете цацата върху скарата и печете по около 2-3 минути от всяка страна, докато стане златиста и хрупкава.

Извадете цацата и сервирайте топла, гарнирана с нарязан магданоз или копър, и допълнително резени лимони.

Вижте също как да си направите цаца на фурна или любимата пържена цаца като на морето.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: