Пържоли с вино

IlariaIlaria
Новак
59762531
Пържоли с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Виното е перфектното допълнение към пържолите. Както по време на приготвянето им, така и по време на тяхната консумация"

Необходими продукти

  • пържоли - 6 бр. вратни
  • червено вино - 70 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вода - 50 мл
  • масло - 30 - 40 г
  • розмарин
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете пържолите в сух тиган за три минути от всяка страна. Подредете ги на дъното в съд, посолете, натъркайте ги чесън и овкусете с подправките. Накрая ги залейте с виното и водата.

Плътно покрийте пържолите с фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за 60-90 минути. Махнете фолиото и накрая оставете да се запекат. Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: