Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с бяло вино и майонеза

Пилешки пържоли с бяло вино и майонеза

Пилешки пържоли с бяло вино и майонеза
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пиршество на трапезата с крехките пилешки пържоли с бяло вино и майонеза"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 2 бр. гърди
  • майонеза - 30 - 40 г
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • настърган кашкавал - 120 г
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешко филе се измива, подсушава се и всяка част се срязва на две половини.

Всяко филе се поставя между прозрачно фолио и с чукче се изтънява.

Поръсват се със сол, черен пипер и риган пилешките пържолки. Нареждат се в малка тавичка една до друга.

Всяка част се намазва с чаена лъжичка майонеза, а отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Сипва се бяло вино, може и зеленчуков бульон или бира.

Печем пържолите с кашкавал в загрята фурна на 180 градуса, докато кашкавалът се зачерви. Отнема около 25-30 минути и готово.

Сервираме пилешки пържоли с бяло вино и майонеза със салата по избор или с пресни картофки! Ще си оближете пръстите, толкова е вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: