Начин на приготвяне
Измийте свинските пържоли, подсушете ги добре. Овкусете ги със сол и черен пипер, натъркайте добре подправките.
Сипете лъжица олио в тиган и загрейте. Запържете пържолите до зачервяване. Сипете 200 мл от бялото вино и горчицата.
Сложете капака на тигана и задушавайте на умерен огън за половин час.
Извадете пържолите от тигана. Сипете вътре останалото вино и прибавете нарязаните чесън и лук. Отново сложете капака и задушете за кратко. Добавете нарязаните гъби и ги задушете под капак за 15-тина минути.
Овкусете с черен пипер и сол. Наредете отгоре свинските пържоли и поръсете с прясно нарязан магданоз. Отново покрийте с капака и задушете всичко за 5 минути.
Пържолите с гъби, лук и бяло вино са много вкусни.