Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с моркови, гъби и бяло вино

Печено пиле с моркови, гъби и бяло вино

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1908978193574
Печено пиле с моркови, гъби и бяло вино
Снимка: Чародейката
1 / 5
18/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Печено пиле с моркови, гъби и бяло вино - разбира се поднесено и с една чаша от това бяло вино"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • босилек
  • розмарин
  • чубрица
  • мащерка
  • чесън на гранули
  • моркови - 1 кг (6 по - едри моркова)
  • печурки - 500 г
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 5 бр.
  • масло - 60 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 200 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива, разрязва се през гърдите и се овкусява със сол и черен пипер и се натрива със сухи подправки по избор и на вкус - босилек, розмарин, чубрица, мащерка, чесън на гранули.

Тавата, в която ще се пече пилето, се намазва с масло.

Морковите се обелват и нарязват на колелца, нареждат се в тавата.

Гъбите също се почистнат и наразват на ивици, подреждат се върху морковите.

Дафиновите листа се пускат в тавата при продуктите. Всичко се поръсва с малко сол и черен пипер.

Лукът се почиства и нарязва на половинки. Слага се върху гъбите, върху него поставяме овкусеното с билки и подправки пиле.

Водата и виното се налинват в тавата, останалото масло и олиото се разпределят върху пилето и продуктите.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 °C около час, час и малко до готовност на печено пиле с моркови, гъби и бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: