Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Гъби в масло и бяло вино

Гъби в масло и бяло вино

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Гъби в масло и бяло вино
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
07/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ароматно предястие от гъби в масло с бяло вино"

Необходими Продукти

  • кралски печурки - 500 г
  • краве масло - 70 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 80 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 6 стръка
  • сол
  • черен пипер - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на филийки.

Маслото и зехтинът се слагат да се загреят в тиган.

Прибавят се нарязаните гъби да се запържат, като се разбъркват периодично.

Щом си пуснат водичката, се захлупват с капак, за да се задушат.

След около 5-6 минути се поръсват със сол и се налива бялото вино.

Задушаването под капак продължава още около 5 минути. Добавят се към гарнитурата от гъби счуканите скилидки чесън, нарязаният на ситно копър и малко черен пипер.

Вече без капак гъбите в масло се готвят още малко, за да се изпари течността, след което гъби в масло и бяло вино са готови за сервиране.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: