Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Панирани гъби с бяло вино

Панирани гъби с бяло вино

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447890339
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 700 - 800 г (едри пресни) кладница
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • хляб - 4 филийки, сух, бял
  • масло - Растително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се нарязват на трески с дебелина 1 см, посоляват се леко и се наръсват с черен пипер.

От брашното, виното, солта, бакпувера, жълтъците от яйцата и разбитите на сняг белтъци се приготвя тесто (по -гъсто от палачинково тесто). То ни е необходимо за паниране.

Гъбите кладница се потапят в тестото и се изпържват в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

В същата мазнина след гъбите се изпържват хлебните филии.

Панираните гъби се поставят върху изпържените хлебни филии и се гарнират с картофено пюре или доматен сос по избор.

Отделно (ако гарнитурата е пюре) може да се поднесе доматен сок, подправен с малко лимонов сок и щипка сол.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: