Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Супа с лук и бяло вино

Супа с лук и бяло вино

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Супа с лук и бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 700 мл месен
  • люти чушки - ½ бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 30 мл
  • хляб - 4 филии
  • кашкавал - 100 г
  • захар - 2 щипки
  • риган - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, лютата чушка и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина.

Добавят се бульонът, доматеното пюре, виното и подправките.

Супата се вари на умерен огън до пълна готовност и се сервира с филиите хляб, запечени с кашкавал.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: