Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Виенска супа с бяло вино

Виенска супа с бяло вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Виенска супа с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ароматно предложение за обяд или лека вечеря, на което не може да устоите"

Необходими продукти

  • бяло вино - 500 мл
  • вода - 500 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 25 г
  • захар - 50 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстoпяме маслото в тенджера и в него запържваме брашното до златисто.

При непрекъснато бъркане доливаме водата, 10 минути след като тя заври, слагаме захарта, настърганата лимонова кора, виното и разбитите жълтъци.

Варим още малко, докато супата се сгъсти, и сервираме с лимонов сок.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: