Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински пържоли с червено вино

Мариновани свински пържоли с червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Мариновани свински пържоли с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Запазете от виното, ще ви трябва не само за мариноване, но и за консумиране на пържолките"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • червено вино - 1 в.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пържолите, натрийте ги със счуканите в сол лук и чесън, след което ги оставете за няколко часа в приготвената марината от виното, оцета, горчицата и малко олио.

Обръщайте ги от време на време, за да могат да се овкусят равномерно.

Отцедете ги и изпечете върху силно загрята скара, като при обръщането се поръсват с марината.

Поднесете свинските пържоли с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: