Начин на приготвяне
Нарежете на парчета ребрата и ги овкусете със солта.
Направете гъста паста от черния и червения пипер, ригана, босилека и сока от един лимон. Разбъркайте и намажете ребрата, като използвате четка.
Приберете ребрата в хладилник и оставете да се мариноват за поне два часа.
Прехвърлете маринованите ребра в тава за печене. Сипете червеното вино и покрийте с фолио.
Загрейте фурната на 220 градуса и печете свинското около 20 минути. Намалете на 170 градуса и печете още половин час.
Междувременно обелете и нарежете на по-едро картофите. Овкусете ги с подправките - сол, риган, черен пипер и босилек. Прибавете ги по време на печенето, а върху тях нарежете маслото.
Отново сложете фолиото и изпечете до готовност на картофите и ребрата. Накрая махнете фолиото, за да се получи апетитен загар.
Маринованите ребърца с картофи и червено вино на фурна са готови.