Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Крехки ребра с картофи и червено вино

Крехки ребра с картофи и червено вино

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Крехки ребра с картофи и червено вино
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Тези ребра с картофки са просто уникално вкусни"

Необходими продукти

  • свински ребра - 700 грама
  • пресни картофи - 500 грама
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • салвия - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лют пипер - 1/2 ч.л. люспи
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата.

В купа смесете подправките със счукания чесън, зехтина и меда, разбъркайте добре.

Нарежете картофките на две.

В тава сложете свинските ребра и картофите. Залейте ги с ароматната смес, като я разпределите навсякъде. Втрийте хубаво в месото.

Сипете червеното вино и покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 160 градуса и печете месото с картофи за около 80 минути.

Махнете фолиото и увеличете фурната на 190 градуса, печете до апетитен загар на месото.

Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Крехките ребра с картофи и червено вино са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: