Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Ребърца»Мариновани агнешки ребърца на фурна по китайски

Мариновани агнешки ребърца на фурна по китайски

Мариновани агнешки ребърца на фурна по китайски1 / 2
18/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Смело овкусявайте, експериментирайте и гответе с въображение, защото точно така са приготвени и тези топящи се в устата агнешки ребърца на фурна по китайски"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг ребърца
  • За маринатата
  • чесън - 1/2 глава
  • джинджифил - 1 с.л. пресен
  • кетчуп - 1/4 ч.ч.
  • соев сос - 6 с.л.
  • шери - 1/2 ч.ч. сухо
  • мед - 1/4 ч.ч.
  • сол - 3/4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте соевия сос, шери, меда, кетчупа, счукания чесън, настъргания джинджифил и солта, така че да се получи марината.

Сложете приготвените агнешки ребърца в подходящ съд, залейте ги с маринатата, така че да ги покрие, и ги оставете на студено за 4 часа или по-добре за цяла нощ.

Извадете ребърцата от маринатата, наредете ги едно до друго в тава и ги печете в предварително загрята на 350 градуса фурна около 30 мин.

Обърнете ги, полейте ги с приготвената марината за агнешко и продължете да ги печете още около 35 мин., докато станат крехки.

Сервирайте агнешките печени ребърца горещи с гарнитура по ваш избор.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: