Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребърца на барбекю с ябълкова салса

Агнешки ребърца на барбекю с ябълкова салса

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k246
Агнешки ребърца на барбекю с ябълкова салса1 / 2
07/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешки ребърца - 12 бр. с повечко месо
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. натрошен
  • За ябълковата салса
  • ябълки - 1/2 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • чили - 1 бр.
  • сайдер - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • мента - 2 с.л. нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме и загряваме барбекюто. Подготвяме агнешките ребърца, като ги оформяме и махаме излишното. Намазваме ги с мазнина и ги поръсваме с черния пипер.

Правим ябълковата салса. За тази цел обелваме ябълката и махаме сърцевината със семките. Нарязваме я на 1 см кубчета. Белим лука и го нарязваме на ситно. Нарязваме и червеното чили на ситно, като махаме семките предварително. Смесваме в средна купа трите нарязани продукта и ги разбъркваме внимателно. Добавяме след това сайдера, захарта, солта, черния пипер и ментата и разбъркваме цялото това нещо. Можем и да го пасираме за по-гладка текстура.

Изпичаме агнешките мръвки на намаслената скара на барбекюто, като печем за 2-3 минути от всяка страна или по наша преценка. Сервираме изпеченото агнешко с ябълковата салса, печени картофи и зелена салата.

Много свежи и ароматни агнешки ребърца на барбекю с ябълкова салса.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: