Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца на барбекю със сос от диня

Свински ребърца на барбекю със сос от диня

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k246
Свински ребърца на барбекю със сос от диня
Снимка: Зори
1 / 2
10/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация от вкусове - ребърца със сос от диня, празник за сетивата"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • диня - 200 г без семките
  • чесън - 2 скилидки ситно нарязани
  • люти чушленца - 2 бр пресни
  • доматен сос - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на умерена температура от 200 градуса по Целзий. Слагаме свинските ребра на скарата на фурната в чиния за печене и ги намазваме навсякъде с портокаловия сок.

Печем ги за около 1 час, като ги обръщаме един път. По този начин ще се приготвят сочни свински ребърца.

Леко намачкваме месото на динята с вилица и добавяме ситно нарязаните чесън и люти чушленца, доматения сос и соевия сос.

Поставяме ребърцата да се пекат на загрятата скара или на плочата на барбекюто за около 7 минути, като леко ги намазваме със соса от диня.

Сервираме готовите печени ребърца, като ги заливаме с останалия сос.

Много вкусни и интересни свински ребърца на барбекю със сос от диня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: