Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца в барбекю сос

Свински ребърца в барбекю сос

Свински ребърца в барбекю сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Отсега си мечтаем за порция с много от тези свински ребърца"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1 кг нарязани
  • лук - 1 с.л. на прах
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • захар - 1 с.л. кафява
  • за барбекю соса
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • кетчуп - 300 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 1 скилидка
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • вода - 100 мл. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер сложете чесъна и лука, смелете. Загрейте котлона, сложете тенджера с олио. Сложете чесъна и лука и задушете за три минутки.

Към тях добавете сос Уорчестър, горчицата, меда и ябълковия оцет. Гответе още пет минутки, разбърквайки непрекъснато.

Нишестето разтворете във вода. Добавете я, заедно с кетчупа, в тенджерата. Объркайте добре. Изчакайте да заври и намалете котлона. Гответе още 15 минути.

Махнете от котлона и оставете настрани. Ако искате сосът да бъде напълно гладък, може да го блендирате за няколко секунди.

В съд смесете солта, чесъна, лука на прах, черния пипер, кафявата захар. Мариновайте ребрата добре. Включете барбекюто да загрява.

Сложете свинските ребърца на грила и оставете от 45 мин. до час. Обърнете ги 2-3 пъти. Отстранете капак и намажете със сос барбекю.

Усилете температурата и печете свинските ребърца в барбекю сос за още 15 мин. до готовност, намазвайки ги със соса, докато това стане.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: