Начин на приготвяне
В блендер сложете чесъна и лука, смелете. Загрейте котлона, сложете тенджера с олио. Сложете чесъна и лука и задушете за три минутки.
Към тях добавете сос Уорчестър, горчицата, меда и ябълковия оцет. Гответе още пет минутки, разбърквайки непрекъснато.
Нишестето разтворете във вода. Добавете я, заедно с кетчупа, в тенджерата. Объркайте добре. Изчакайте да заври и намалете котлона. Гответе още 15 минути.
Махнете от котлона и оставете настрани. Ако искате сосът да бъде напълно гладък, може да го блендирате за няколко секунди.
В съд смесете солта, чесъна, лука на прах, черния пипер, кафявата захар. Мариновайте ребрата добре. Включете барбекюто да загрява.
Сложете свинските ребърца на грила и оставете от 45 мин. до час. Обърнете ги 2-3 пъти. Отстранете капак и намажете със сос барбекю.
Усилете температурата и печете свинските ребърца в барбекю сос за още 15 мин. до готовност, намазвайки ги със соса, докато това стане.