Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца в сладко-пикантен сос

Свински ребърца в сладко-пикантен сос

Свински ребърца в сладко-пикантен сос
Снимка: Мартина Тракова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ето с какви продукти да мариновате вашите свински ребърца"

Необходими продукти

  • свински ребърца - 2 килограма
  • доматено пюре - 200 мл
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • мед - 2 с.л.
  • кимион - 1 щ.
  • лют червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребра и ги сложете в тенджера заедно с подправките - черен пипер, бахар, дафинов лист и сол. Сипете водата и ги сварете до готовност.

Пригответе соса. За целта смесете меда с доматеното пюре, солта, лютия пипер и кимиона. Добавете малко вода, за да получите не прекалено гъст сос.

Охладените ребра оваляйте в сладко-киселия сос.

Сложете ги в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната и изпечете ребрата до получаването на приятен загар.

Свинските ребърца в сладко-пикантен сос са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: