Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребърца на барбекю с цитруси

Агнешки ребърца на барбекю с цитруси

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k225
Агнешки ребърца на барбекю с цитруси1 / 2
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Много добре изглеждащи и много вкусни агнешки ребърца на барбекю с цитруси"

Необходими Продукти

  • агнешки ребърца - 1 кг
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • за овкусяване
  • пресен лук - 3 връзки ситно нарязан
  • целина - 1 бр. ситно нарязанa
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • галета - 3/4 ч.ч.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • портокалова кора - 2 с.л. ситно нарязана
  • розмарин - 1 ч.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим марината за агнешките ребърца, като смесваме в купа пресния лук, целината, джинджифила, галетата, портокаловия сок, портокаловата кора и розмарина. Разпределяме всички върху подготвените агнешки ребърца.

Загряваме предварително барбекюто и намазваме с малко мазнина скарата. Слагаме маринованите агнешки ребърца на загрятата скара и ги печем на висока температура за около 15 минути.

През това време обръщаме месото един път. Наръсваме с лимоновия сок и сервираме с гарнитура от варени картофи и салата.

Много добре изглеждащи и много вкусни агнешки ребърца на барбекю с цитруси.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: