Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца на барбекю със сос от диня

Свински ребърца на барбекю със сос от диня

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k250
Свински ребърца на барбекю със сос от диня2 / 2
10/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация от вкусове - ребърца със сос от диня, празник за сетивата"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • диня - 200 г без семките
  • чесън - 2 скилидки ситно нарязани
  • люти чушленца - 2 бр пресни
  • доматен сос - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на умерена температура от 200 градуса по Целзий. Слагаме свинските ребра на скарата на фурната в чиния за печене и ги намазваме навсякъде с портокаловия сок.

Печем ги за около 1 час, като ги обръщаме един път. По този начин ще се приготвят сочни свински ребърца.

Леко намачкваме месото на динята с вилица и добавяме ситно нарязаните чесън и люти чушленца, доматения сос и соевия сос.

Поставяме ребърцата да се пекат на загрятата скара или на плочата на барбекюто за около 7 минути, като леко ги намазваме със соса от диня.

Сервираме готовите печени ребърца, като ги заливаме с останалия сос.

Много вкусни и интересни свински ребърца на барбекю със сос от диня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: