Начин на приготвяне
Ползвах цяло парче свински врат. Сложих във фризер за един час, колкото да се стегне и да може по-лесно да се реже.
След това нарязах на свински пържоли с дебелина около 1, 5-2 см, без да стигам до края.
Смесете в купа всички съставки за маринатата за свинско и разбъркайте. Намажете месото обилно с тази марина и го сложете в хладилник, покрито с фолио за няколко часа. Може и за една нощ.
Почистете и нарежете гъбите на тънки резени. Нарежете също пушеното сирене и киселите краставички.
Сложете алуминиево фолио в правоъгълна тава като оставите краищата да висят отвън.
Поставете маринованото свинско месо и го напълнете. Във всеки разрез сложете по няколко парчета сирене, краставички и гъби. Останалите гъби ги наредете около месото.
Завийте с фолиото и сложете да се пече в загрята фурна на 220 градуса за 30 минути. След това намалете температурата на 200 градуса и печете още час и половина.
След като това време мине махнете горния слой на фолиото и върнете във фурната за още 10-15 минути, докато се запече свинското.
Много сочно и крехко Свинско с пушено сирене и гъби.
Страхотна рецепта за свински пържоли. Добър апетит!