Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца по китайски

Свински ребърца по китайски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Свински ребърца по китайски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свински ребърца - 800 г
  • лук - 4 стръка пресен
  • коняк - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • соев сос - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр. жълта
  • чесън - 3 скилидки
  • нишесте - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме със салфетка измитите свински ребърца и ги отделяме едно от друго. Поставяме ги в дълбока купа. Смесваме соевия сос, коняка, нишестето, сол и черен пипер на вкус и приготвяме гладък сос, с която мариноваме ребърцата за 1-2 часа.

Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания пресен лук. Когато се запържи, добавяме наситнения чесън и запържваме за още 2 минути. Добавяме свинските ребърца и запържваме на 15 минути на умерен огън, като обръщаме за да се запържат равномерно.

Намаляваме котлона, заливаме с пилешкия бульон и задушаваме без капак, докато цялата течност изври и ребърцата останат само на мазнина. Добавяме нарязаната на ленти чушка и запържваме още 3-4 минути.

Поднасяме горещи с гарнитура задушен ориз.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: