Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки ребърца по денвърски

Агнешки ребърца по денвърски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Агнешки ребърца по денвърски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пикантни, ароматни и много, много, много вкусни - който иска да ги опита, да вдигне ръка"

Необходими продукти

  • агнешки ребърца - 4 бр. с гръбнак
  • Марината
  • люти чушки - 1 ч.л. сухи (стрити)
  • сок от ананас - 60 мл
  • мед - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • оризово вино - 2 с.л. сладко
  • соев сос - 120 мл
  • соев сос - 60 мл гъст
  • оцет - 2 с.л. бял винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете тлъстините по ребърцата (ако има такива).

В голяма купа смесете всички продукти за маринатата, добавете ребрата и разбъркайте, за да се покрият от всички страни. Оставете ги в хладилник за 1 нощ да се мариноват.

На следващия ден ги извадете от маринатата, а нея сипете в малка тенджерка, сложете да заври и след това намалете огъня.

Варете около 5 минути. Запазете маринатата, защото ще я използвате за поръсване при печенето. Загрейте скарата на среден огън, намажете я с олио и наредете агнешките ребърца.

Печете няколко минути, поливайте със соса. След това обърнете и запечете и от другата страна. Поднесете готовите ребърца с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: