Начин на приготвяне
Ако има нужда, почистете ярешките главички. Изрежете рогцата.
Нарежете картофите и моркови, счукайте чесъна, изстискайте лимона и нарежете кората на едро.
Направете смес от червен пипер, лимонов сок, черен пипер, 2 с.л. мазнина, сол и чесън. Намажете главичките.
Сложете главичка върху алуминиево фолио, в устата - люта чушка, около нея картоф, морков. Овкусете с кора от лимон, розмарин и джоджен.
Направете затворен джоб. Подредете в тава със затворената част на горе. Намазнете. Сипете 1 ч.л. сол и 2 ч.ч. вода.
Печете ярешкото за три часа на 150 градуса. В последните десет минути увеличете на 200 градуса.
Ярешката глава със зеленчуци на фурна е готова.