Начин на приготвяне
Предварително патладжаните се посоляват и се отцеждат от горчивия сок, като се изплакват след това.
Всички зеленчуци се измиват и се нарязват на по-едри парчета, като картофите се обелват предварително, а лукът се реже на полумесеци.
Всичко се слага в тавичка и се поръсва обилно с подправки и натрошения зеленчуков бульон. В тавата се долива около 1 ч.ч. гореща вода и се полива обилно със зехтин.
Разклаща се и се покрива с фолио. Слага се в предварително загряна фурна и се пече около 30 минути.
След това се маха фолиото и зеленчуците на фурна се доизпичат до лек загар. Готовите печени зеленчуци се разбъркват със скълцан копър.
Вижте също как да си направите зеленчуци на грил тиган или любимите задушени зеленчуци.
Коментари