Начин на приготвяне
Сложете ребърцата в голяма тенджера, залейте ги с толкова вода, че да ги покрие, и като кипнат, махнете пяната, посолете и ги задушете на слаб огън за 35 мин.
Измийте картофите с четка, сложете ги в подсолена вода и ги варете 20 мин., след което в тиган сгорещете 2 с.л. зехтин и ги изпържете, като ги поръсите със сол и черен пипер, докато получат червеникава коричка.
В голям тиган сгорещете останалия зехтин, изпържете в него до прозрачност ситно нарязаните лук и чесън, добавете нарязаното на ивички зеле и задушавайте 7-8 мин., след което сипете нарязаните на парченца домати и доматения сок, солта и черния пипер и гответе, докато се изпари течността и сместа остане на мазнина, като разбърквате периодично.
Разпределете агнешките ребърца в чинии, добавете от двете гарнитури, украсете със стръкчета чесън и поднесете.