Начин на приготвяне
Счукайте чесъна на кашица, добавете към него виното и зехтина.
Измийте агнешките котлети, подсушете ги и ги сложете в подходяща тава за печене.
Овкусете ги със сол и пипер, след което ги намажете с чесновата смес. Останалата излейте отгоре.
Овкусете с розмарина и мащерката. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио.
Сложете агнешкото да се пече в загрята на 180 градуса фурна. Необходими са около 90 минути. В края на печенето махнете фолиото, за да се получи хубав загар.
Охладете леко и поднесете с гарнитура по избор.
Крехките агнешки котлети с мащерка и розмарин са готови.
Коментари
Ако нямаме точно Хименес,може ли пак
"Да ги натриеме"(котлетите?),с някой друг Педро?
Защото тия в реалититата отдавна са си загубили Химената???
Жените ги правят диви и щастливи...