Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Крехки агнешки котлети с мащерка и розмарин

Крехки агнешки котлети с мащерка и розмарин

Крехки агнешки котлети с мащерка и розмарин
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
125 мин.
Порции
3
"Охладете агнешките котлети и ги поднесете с гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • агнешки котлети - 3
  • вино - 1/2 к.ч. педро хименес
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин
  • мащерка
  • зехтин - 2 с.л.
  • хималайска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте чесъна на кашица, добавете към него виното и зехтина.

Измийте агнешките котлети, подсушете ги и ги сложете в подходяща тава за печене.

Овкусете ги със сол и пипер, след което ги намажете с чесновата смес. Останалата излейте отгоре.

Овкусете с розмарина и мащерката. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио.

Сложете агнешкото да се пече в загрята на 180 градуса фурна. Необходими са около 90 минути. В края на печенето махнете фолиото, за да се получи хубав загар.

Охладете леко и поднесете с гарнитура по избор.

Крехките агнешки котлети с мащерка и розмарин са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
?Аз, такова,за виното да питам...
Ако нямаме точно Хименес,може ли пак
"Да ги натриеме"(котлетите?),с някой друг Педро?
Защото тия в реалититата отдавна са си загубили Химената???
Жените ги правят диви и щастливи...
04.05.2024 18:00