Начин на приготвяне
Разтворете в 250 мл топла вода телешкия бульон и потопете в него смокините. Нарежете магданоза и корените на ситно и ги запържете в маслото за 10 минути.
Извадете ги и в същата мазнина карамелизирайте захарта, може да добавите и сол и черен пипер на вкус.
В йенска тенджера се нареждат 1 ред от изпържените магданозени горени, малко ок карамелената смес и смокините. Поръсете отгоре с натрошено кубче пилешки бульон. Запечете за 10 минути в умерена фурна.
Втория пилешки бульон разтворете в 250-300 мл вода. Добавете ситно нарязания лук и оставете на котлона да кипне, намалете и варете до извирането на половината течност. Добавете виното и вегетата и варете още 10 минути.
С тази смес залейте запечените смокини и магданоз и печете още 20 минути на 180 градуса.
Овкусете агнешките ребра със сол пипер и ги запържете на силен огън от всички страни. Когато се запечатат равномерно ги сложете във фурната и ги запечете за още 10 минути на 180 градуса.
Поднесете агнешките котлети с карамелизираните смокини.