Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки котлети по френски

Агнешки котлети по френски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Агнешки котлети по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки котлети - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 70 мл
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките котлети се начукват и се поръсват със сол и черен пипер.

Запържват се леко в част от маслото. Заливат се с виното, похлупват се и се оставят да се задушат. Когато са готови, се изваждат, отцеждат и се оставят да изстинат.

Овалват се в галетата и разбитите яйца и се запържват в останалото масло.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: