Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки котлети Дижон

Агнешки котлети Дижон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Агнешки котлети Дижон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Искате ли да сложите в чинията си съвършения агнешки котлет?"

Необходими продукти

  • агнешки котлети - 12 бр. от филе
  • портокалова кора - 3 с.л.
  • горчица - 150 мл Дижонска
  • кафява захар - 2 с.л. светлокафява
  • мащерка - 3 с.л. прясна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете излишните тлъстини от котлетите. Смесете в купа мащерката и портокаловата кора. Добавете захарта и горчицата, разбъркайте добре. Скарата трябва да е загрята предварително.

Използвайте половината от получената смес, за да намажете котлетите и от двете страни. Изпечете ги по около 2 минути на всяка страна, обърнете и намажете с останалата смес.

Печете докато станат напълно готови. Овкусете със сол и черен пипер и поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: