Начин на приготвяне
За плънката:
Загряваме маслото и в него запържваме ориза и бадемите.
Сваляме от котлона и отделяме половината от сместа, към нея добавяме червения и черен пипер, ситно нарязаните магданоз и босилек, разбъркваме добре.
Останалата половина посоляваме, добавяме и 1 ч.ч. вода и оставяме да се изстуди.
Приготвяне на котлетите:
Пълним котлетите с приготвената изстудена плънка. Зашиваме ги с конец.
Слагаме котлетите в тенджера и ги заливаме с 3 ч.ч. вода. Задушаваме месото около 2 часа.
Изваждаме го от водата и го прехвърляме в тава.
Намазваме котлетите със смес от стопено масло, доматено пюре и черен пипер.
В тавата около котлетите разпределяме сместа с бадемите и печем ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.