Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки котлети по анадолски

Агнешки котлети по анадолски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Агнешки котлети по анадолски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
250 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • агнешки котлети - 1 500 г, от предната част
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • За плънката
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бадеми - 1 к.ч., смлени
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • босилек - 1 с.л., пресен
  • магданоз - 1 вр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л., едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Загряваме маслото и в него запържваме ориза и бадемите.

Сваляме от котлона и отделяме половината от сместа, към нея добавяме червения и черен пипер, ситно нарязаните магданоз и босилек, разбъркваме добре.

Останалата половина посоляваме, добавяме и 1 ч.ч. вода и оставяме да се изстуди.

Приготвяне на котлетите:

Пълним котлетите с приготвената изстудена плънка. Зашиваме ги с конец.

Слагаме котлетите в тенджера и ги заливаме с 3 ч.ч. вода. Задушаваме месото около 2 часа.

Изваждаме го от водата и го прехвърляме в тава.

Намазваме котлетите със смес от стопено масло, доматено пюре и черен пипер.

В тавата около котлетите разпределяме сместа с бадемите и печем ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: