Начин на приготвяне
Агнешката плешка се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода, докато поомекне.
В купа следваме олиото, соления сос, червения пипер и разбъркване добре.
Оставяме настрани маринатата за агнешко и по-късно с тази смес ще намажем свареното месо.
Нарязваме на ситно лапад, зеления лук, зеления чесън и магданоза.
В тава слагаме измития ориз и ситно нарязаните лапад, лук, чесън и магданоз.
Посоляваме и добавяме 4 ч.ч. от бульона, в който е вряло месото.
Омекналото вече месо намазваме със сместа от червен пипер, соев сос, олио и джоджен.
Нареждаме го върху ориза и печем агнешкото на фурна на 180°C за около 1 час или докато оризът омекне и попие водата.