Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко варено»Печено агнешко с лапад и ориз

Печено агнешко с лапад и ориз

Печено агнешко с лапад и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешка плешка - 1.500 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч. (от 250 мл)
  • лапад - 1 кг
  • пресен чесън - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 60 мл
  • соев сос - 50 мл
  • агнешки бульон - 4 ч.ч. (от 250 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката плешка се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода, докато поомекне.

В купа следваме олиото, соления сос, червения пипер и разбъркване добре.

Оставяме настрани маринатата за агнешко и по-късно с тази смес ще намажем свареното месо.

Нарязваме на ситно лапад, зеления лук, зеления чесън и магданоза.

В тава слагаме измития ориз и ситно нарязаните лапад, лук, чесън и магданоз.

Посоляваме и добавяме 4 ч.ч. от бульона, в който е вряло месото.

Омекналото вече месо намазваме със сместа от червен пипер, соев сос, олио и джоджен.

Нареждаме го върху ориза и печем агнешкото на фурна на 180°C за около 1 час или докато оризът омекне и попие водата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: