Начин на приготвяне
Оформете агнешкото месо на порции и го овкусете със сухите подправки, оставете го да попие вкусовете им.
През това време измийте, почистете и попарете лапада във вряла вода. Измийте и почистете ориза.
Нарежете пресния джоджен, лапада и зеления лук на ситно. На дъното на гювеча сипете всички зелени съставки за агнешкото с ориз, а после и самия ориз.
Овкусете с червен пипер и сол, добавете масло и мазнина, разбъркайте.
Отгоре сложете месото, добавете вода и сложете агнешкото с лапад във фурната, без да е предварително загрята.
Изпечете агнешкото в гювеч до готовност на 200 градуса.
Малко преди да е готово агнешкото с ориз, лапад и зелен лук, допечете за няколко минути с отворен капак.