Начин на приготвяне
Агнешкото месо го нарязваме на порции и го посоляваме за няколко часа.
На дъното на дълбока тава нарязваме на едро зеления лук и гъбите на две. Овкусяваме ги със сол, червен пипер и олио.
Месото намазваме с червен пипер, черен пипер и сухата подправка за агнешко.
Върху зеления лук и гъбите изсипваме доматите от консерва и слагаме няколко стръка девесил и джоджен.
Върху тях поставяме овкусеното агнешко. Отгоре върху него поставяме останалите стръкове от зелените подправки и поливаме с малко олио.
Покриваме с фолио тавата и пъхаме за 3 часа на 180°C в студена фурна.
След 3 часа махаме фолиото на агнешкото печено и оставяме да се запече месото.
Да ви е сладко с това агнешко с гъби и зелен лук!