Агнешко с гъби и зелен лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Агнешко с гъби и зелен лук
Снимка: Геновева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
8
"Ако готвите агнешко само веднъж в годината, то тогава нека поне е по тази рецепта"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 2.5 кг
  • гъби - 150 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • девесил - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • подправка за агнешко - 1 пакетче
  • олио
  • домати - 1 бр. консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо го нарязваме на порции и го посоляваме за няколко часа.

На дъното на дълбока тава нарязваме на едро зеления лук и гъбите на две. Овкусяваме ги със сол, червен пипер и олио.

Месото намазваме с червен пипер, черен пипер и сухата подправка за агнешко.

Върху зеления лук и гъбите изсипваме доматите от консерва и слагаме няколко стръка девесил и джоджен.

Върху тях поставяме овкусеното агнешко. Отгоре върху него поставяме останалите стръкове от зелените подправки и поливаме с малко олио.

Покриваме с фолио тавата и пъхаме за 3 часа на 180°C в студена фурна.

След 3 часа махаме фолиото на агнешкото печено и оставяме да се запече месото.

Да ви е сладко с това агнешко с гъби и зелен лук!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: