Начин на приготвяне
Месото се посолява със сол и черен пипер предварително поне 1 час преди да започнем да го готвим. Лукът и морковите се режат на едро и се изсипва на дъното на дълбока тава. Посоляват се и се объркват с малко олио.
В купичка сипваме 3-4 с.л. олио, 2 ч.л. червен пипер и половината от пакетчето с подправки за агнешко. Разбърква се и се намазва агнешкото месо обилно и от всички страни. Сипваме бирата, добавяме доматите и доливаме с вода.
Отгоре изсипваме останалата подправка за агнешко, добавяме девесил и джоджен, ако имате пресни, можете да оставите малко и за после. Покриваме с алуминиево фолио ястието с агнешко и слагаме във фурната на 180 градуса поне за час и половина - два.
След това махаме фолиото и оставяме да се запече хубаво месото. Желателно е да го обърнете, след като се запече от едната страна, да се запече и от другата. След като изключите фурната можете да поръсите със зелените подправки и да оставите във фурната готовото печено агнешко.
Печено агнешко месо със зелен лук превръща в празник всяка трапеза.