Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Агнешки шишчета с лук и чушки

Агнешки шишчета с лук и чушки

ЗориЗори
Новак
1715465k
Агнешки шишчета с лук и чушки
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Само зелената салата липсва на тези агнешки шишчета"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 3 бр.
  • мента - 1 к.ч., ситно нарязана
  • джоджен - 2 с.л., ситно нарязан
  • ким - 2 ч.л., смлян или повече на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на големи парчета и го разделете в две купи.

В едната го разбъркайте заедно джоджена, ментата, пресования чесън и зехтина.

В другата купа го смесете със смления ким, пресования чесън и зехтина.

Сложете ги в хладилник за няколко часа, за да се мариноват добре.

През това време нарежете лука и чушките на средни парчета.

Нанижете след това на дървени шишчета месото, чушките и лука, като ги редувате.

Сложете вкусните шишчета на скарата да се опечат добре и ги поръсете със сол на вкус.

Агнешките шишчета с лук и чушки са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: