Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Яхния със зелен фасул и агнешко месо

Яхния със зелен фасул и агнешко месо

Яхния със зелен фасул и агнешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • кромид лук - 2 глави
  • домати - 3 бр
  • зелен фасул - 800 гр
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото на порции. Заедно с дребно нарязания кромид лук, растителното масло и малко вода или бульон задушаваме до полуомекване, като непрекъснато доливаме гореща вода. Прибавяме солта и нарязания на дребно зелен фасул, морковите.

Когато фасулът омекне, прибавяме червения пипер, настърганите домати и размитото във вода брашно.

Пускаме парченца масло и задушаваме полуготовата яхния със зелен фасул и агнешко месо още 10-15 минути.

Поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме с киселото мляко агнешката яхния.

Тази яхния с фасул можем да сервираме с картофено хлебче.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: