Начин на приготвяне
Поставете агнешките котлети в широк съд. Смесете меда с оцета и наситнената мента и мариновайте месото за 2-3 часа.
Предварително загрейте съд, който е подходящ за готвене в микровълнова фурна. Сложете в него отцедените от маринатата агнешки котлети и ги сгответе на пълна мощност да около 8-10 минути, като по средата на готвенето ги обърнете веднъж.
Извадете ги от съда и ги прехвърлете в затоплена чиния, покрийте с фолио, докато готвите зеленчуците.
В соса от печенето сложете нарязаните на тънки лентички праз и моркови, целите гъби, залейте с предварително разтопеното масло, маринатата на пържолите и бульона. Разбъркайте и пуснете 5-6 минути на пълна мощност до омекването и глазирането им.
Поднесете месото с гарнитура от глазирани зеленчуци.