Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с лук и червено вино на фурна

Свински пържоли с лук и червено вино на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински пържоли с лук и червено вино на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 150 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите поръсваме с чубрица, поливаме със соев сос и нареждаме в тавичка.

Обелваме си лука и нарязваме на полумесеци.

Покриваме всяка една свинска пържола с нарязания лук.

Заливаме с виното и доливаме 1 к.ч. вода, като отгоре ги поливаме с малко олио.

Покриваме с фолио и поставяме в печката, като печем на 200 градуса за около 40 минути.

След това премахваме фолиото и запичаме, докато хванат лек загар.

Поднасяме свински пържоли с лук на фурна с пържени картофи и зелена салата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: