Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли, мариновани в сос по корейски (Булгаби)

Свински пържоли, мариновани в сос по корейски (Булгаби)

Свински пържоли, мариновани в сос по корейски (Булгаби)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • За соса
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • ябълки - 1 голяма или круша
  • соев сос - 3 с.л.
  • вино - 2 с.л.
  • сусам - 1 ч.л, счукан
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на 4-5 котлета, начукайте ги леко и ги осолете.

Пригответе сос от ситно нарязания лук, счукания чесън, нарязаната на дребни кубчета ябълка, сусама, захарта, черния пипер, виното, соевия сос и 3 с.л. вода.

Мариновайте пържолите в соса около 6 часа, след това ги извадете, намажете ги олиото и ги печете в тавичка в предварително загрята фурна до зачервяване.

Кипнете соса и го поднесете.

Подходяща гарнитура за свински пържоли са задушен ориз и зелева туршия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: