Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с пресни картофи и вино

Вратни пържоли с пресни картофи и вино

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Вратни пържоли с пресни картофи и вино
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свински врат - 600 г
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • картофи - 400 г пресни
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на тънки пържоли.

Овкусете ги със сол, черен и червен пушен пипер и ги намажете с олио.

Покрийте ги с фолио и поставете в хладилник за няколко часа. Аз ги оставих за една нощ.

След това ги наредете в тава а между тях сложете цели пресни картофи, които предварително овкусете със сол и черен пипер.

Добавете също няколко скилидки чесън, без да ги белите.

Накрая залейте с виното, покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в загрята фурна на 200 °С за час и половина.

Последните 10 минути печете пържолите без фолио.

Вратните пържоли с пресни картофи и вино са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: