Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли на барбекю

Свински вратни пържоли на барбекю

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Свински вратни пържоли на барбекю
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Толкова крехки свински пържоли, че чак ни потекоха лигите, докато гледаме как се пекат на барбекюто"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • сол
  • червен пипер - 1 к.л.
  • кориандър - 1/2 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се смесват сухите и ситно смлени подправки - червен пипер, кориандър, куркума, чубрица и чесън на прах.

Вратните пържоли първо се поръсват със сол, след което се поръсват с микса от подправки.

С ръце хубаво се втриват в месото, след което се слагат в купа с капак и оставят за няколко часа на хладно. Пекат се на барбекю на дървени въглища.

Въглищата трябва да станат на жара, тогава скарата на барбекюто се натърква първо с глава лук, а след това с парче сланина.

Пържолите се пекат от двете страни, като периодично се обръщат.

Консумират се с гарнитура по желание.

Свинските вратни пържоли на барбекю са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: