Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на барбекю по американска рецепта

Свински пържоли на барбекю по американска рецепта

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k246
Свински пържоли на барбекю по американска рецепта1 / 2
06/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Трябва да им го признаем на американците - нямат равни при приготвянето на барбекю, ето защо ви черпим с тази рецепта за свински пържолки"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. (200 грамови)
  • джинджифилово вино - 1 ч.ч.
  • портокалово сладко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме свинското месо, като премахваме жили и ципи и слагаме пържолите в стъклена купа.

Смесваме джинджифиловото вино, портокаловото сладко, олиото и настъргания джинджифил в малка купичка и ги разбъркваме хубаво. Изсипваме дресинга върху свинските пържоли, като хубаво ги разбъркваме.

Увиваме стъклената купа с фолио и я слагаме в хладилник за няколко часа или за цяла нощ.

Подготвяме и загряваме барбекюто около 1 час преди печенето. Изцеждаме маринованото месо и запазваме отцедената марината.

Слагаме пържолите на загрятата и намазана с мазнина скара на барбекюто. Печем около 5 минути от всяка страна или по наша преценка.

Докато печем свинските пържоли, изливаме останалата марината в тиган. След като заври, намаляваме температурата и оставяме да къкри за 5 минути. След като сервираме горещите свински пържоли, изсипваме топлия дресинг върху печеното сочно свинско месо.

Изключително вкусни свински пържоли на барбекю по американска рецепта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: