Начин на приготвяне
Правим марината за мароканската рецепта. За тази цел смесваме в голяма купа зехтина, лимоновия сок, меда, чесъна, кимиона, куркумата и лютия пипер. Разбъркваме хубаво цялата смес. С тази марината покриваме хубаво агнешките пържоли и ги оставяме в хладилник, покрити с кухненско фолио. След около 2 часа са готови и ги вадим от хладилника.
Към пилешкия бульон изсипваме кускуса, като разбъркваме хубаво. След десетина минути разбъркваме пак, за да няма буци.
В нагорещен тиган слагаме мазнината, добавяме лука, червеното чили и чесъна, като ги задушаваме за около 3 минути. След това добавяме гроздето и шам фъстъците и продължаваме да задушаваме още 5 минути. Смесваме цялото това нещо с настърганите лимонови и портокалови корички, както и с нарязаната мента.
Цялото това нещо го изсипваме върху кускус сместа.
Загряваме и леко намазваме с мазнина скарата на барбекюто. Поставяме изцедените агнешки пържоли. Печем ги, като ги обръщаме само един път, на висока температура, докато хванат кафява коричка. След това ги печем за още 2-3 минути, като вече ги обръщаме често.
Махаме изпеченото агнешко от скарата на барбекюто и го нарязваме на диагонали. Сервираме с кускусената смес.
Вкусно и ароматно агнешко на барбекю по марокански.