Начин на приготвяне
Подготвяме агнешкото като премахваме ципи и жили. Обезкостяваме агнешката плешка и изравняваме месото.
Смесваме киселото мляко, нарязания лук, настъргания джинджифил, кимиона, коринадъра, маковото семе, куркумата, гарам масалата и индийското орехче. Сместа слагаме в блендер за около 10 секунди или по наша преценка.
Слагаме подготвеното агнешко месо в голяма чиния. Намазваме го с готовата смес, като хубаво го покриваме навсякъде. Покриваме го с фолио и оставяме в хладилник за около 2 часа или за цяла нощ. Преди да го печем, трябва да го оставим на стайна температура за 20-30 минути.
Слагаме агнешкото месо на предварително загрятото барбекю, леко намазано с мазнина. Печем го около 30 минути, като го обръщаме само един път.
Ако предпочитаме месото да е по-изпечено го оставяме по-дълго време на скарата, по наша преценка. Нарязваме изпеченото агнешко месо на слайсове и сервираме с вкусна салата.
Много вкусно пикантно агнешко за нашата трапеза.