Пикантно агнешко на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k246
Пикантно агнешко на барбекю
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
14/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Палете барбекюто и метнете агнешкото месце да се пече"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1, 5 кг с кост
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • лук - 1 глава средно голям
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • маково семе - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • гарам масала - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме агнешкото като премахваме ципи и жили. Обезкостяваме агнешката плешка и изравняваме месото.

Смесваме киселото мляко, нарязания лук, настъргания джинджифил, кимиона, коринадъра, маковото семе, куркумата, гарам масалата и индийското орехче. Сместа слагаме в блендер за около 10 секунди или по наша преценка.

Слагаме подготвеното агнешко месо в голяма чиния. Намазваме го с готовата смес, като хубаво го покриваме навсякъде. Покриваме го с фолио и оставяме в хладилник за около 2 часа или за цяла нощ. Преди да го печем, трябва да го оставим на стайна температура за 20-30 минути.

Слагаме агнешкото месо на предварително загрятото барбекю, леко намазано с мазнина. Печем го около 30 минути, като го обръщаме само един път.

Ако предпочитаме месото да е по-изпечено го оставяме по-дълго време на скарата, по наша преценка. Нарязваме изпеченото агнешко месо на слайсове и сервираме с вкусна салата.

Много вкусно пикантно агнешко за нашата трапеза.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: