Начин на приготвяне
В голяма купа смесваме каймата, сливовия сос, настъргания лук, нарязания кориандър, натрошените скилидки, солта, черния пипер, яйцата и галетата. Размесваме хубаво с ръце. Слагаме сместа в готова форма за хляб (ориентировъчни размери от 21Х14Х7 см), която предварително сме намазали с малко олио или зехтин.
Загряваме барбекюто и слагаме формата за хляб на решетка над плочата. Печем със затворен капак на барбекюто за около 1 час, като мажем на всеки 15 минути да поливаме леко нашето руло от кайма със смес от горещата вода и пилешкия бульон.
Сервираме изпеченото солено руло с гарнитура от задушени картофи в сос.
Пикантно руло от кайма на барбекю за една по-вкусна вечеря.