Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Кебапчета в пикантен сос

Кебапчета в пикантен сос

Кебапчета в пикантен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 500 г смес
  • моркови - 1 голям
  • доматено пюре - 150 г
  • гъби - 200 г пресни
  • каперси - 30 г от консерва
  • лук - 2 големи глави, кромид
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л, препечено на сух тиган
  • бял хляб - 2 филийки без кората, сух
  • зеленчуков бульон - 1 л от кубче
  • сметана - 120 мл
  • масло - 40 г краве
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата със ситно нарязаните лук и магданоз, накиснатия във вода, изцеден и раздробен хляб и яйцето, поръсете с червения, черния пипер и солта, омесете много добре и с влажни ръце оформете 12 кебапчета.

В голям тиган загрейте маслото, изпържете до прозрачност наситнения лук, добавете нарязания на ивички морков и четвъртинките гъби и задушавайте 5-6 мин. на умерен огън.

Залейте с горещия бульон, прибавете кебапчетата, похлупете и гответе 16-17 мин., след което добавете сметаната, доматено пюре, каперси и брашното, кипнете, подправете с черен пипер и сол и след 2-3 мин. свалете ястието от огъня.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: