Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аспержи с пикантен сос

Аспержи с пикантен сос

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k636
Аспержи с пикантен сос1 / 2
10/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • аспержи - 1 кг
  • кисели краставички - 50 г
  • лук - 30 г
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • естрагон - 1 листче
  • чубрица
  • ябълков оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се сваряват във вода, отцеждат се, поставят се в стъклен или порцеланов съд и се изстудяват в хладилника.

Към тях се сервира зеленчуков сос, приготвен по следния начин: Маринованите краставички, лукът, магданозът и листът естрагон се нарязват на дребно, посоляват се, добавят се чубрицата, оцетът и олиото.

Всичко се пасира добре. Поднася се към аспержите.

Сосът става по-пикантен и вкусен, ако вместо оцет се изстиска лимонов сок и се добави горчица – 1 ч.л.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: